Kremasti sladoled od čokolade

Nakremastiji sladoled od čokolade možete napraviti i bez mašine za sladoled, jednostavni sastojci, malo strpljenja i vrući ljetni dani mogu početi.Postupak je klasičan kao i recept, osim što sam u jednoj američkoj kuharici naišla na preporuku da se stavi gustin. Možda ga to i čini najkremastijim :)

Home made chocolaate ice cream

220 g tamne čokolade
600 ml mlijeka
130 g šećera
8 žumanjaka
20 g gustina
250 ml slatkog vrhnja za šlag

Čokoladu narežite na sitne komadiće ili ju nasjeckajte u multipraktiku.Mlijeko i nasjeckanu čokoladu stavite na laganu vatru i kuhajte dok se čokolada ne rastopi. Dodajte šećer i opet promiješajte dok se sav šećer ne rastopi. U drugoj posudi pjenjačom promiješajte žumanjke i gustin. Polovicu smjese od čokolade usipajte u smjesu od žumanjaka i lagano miješajte cijelo vrijeme dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Smjesu vratite na laganu vatru i kuhajte do točke vrenja ( ne smije zakuhati). Ulijte drugu polovicu smjese od čokolade i dobro lagano promiješajte. Smjesu procijedite i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. U međuvremenu smjeus promiješajte da se gore ne stvori korica. Ohlađenu smjesu stavite u zamrzivač na sat vremena. Od slatkog vrhnja istucite šlag (ne prečvrsti). Lagano ga umiješajte u smjesu, pjenjačom sjedinite i stavite ponovo u zamrzivač. Nakon sat vremena sladoled izvadite i promiješajte kako bi izbjegli nastajanje kristalića.
Postupak ponovite još 2 do 3 puta svakih sat vremena.

9 Comments

Filed under slatko/sweet

9 Responses to Kremasti sladoled od čokolade

  1. Tako predivno izgleda i zvuči!! Isprobavam :D

  2. natalia

    zna li tko dobar recept za kremasti sladoled od vanilije?!

  3. damir katić

    ja to radim slilčno, ali drugačije
    sastav: 5 jaja, 5 žlica šećera, šlag u prahu, dodaci po želji (čokolada i dr.)
    jaja razdvojim, žumanjke i šečer promiješam mikserom dok ne dobijem gustu masu, bjelanjke posebno miješam mikserom dok ne dobijem željenu čvrstoću. onda pomiješam smjesu od žutanjaka i bjelanjka, posebno napravim šlag (jedna do dvije vrećiće u prahu sa vodom ili mlijekom – po uputstvu na vrečici), sve zajedno pomiješam i to je osnova. u tu smjesu se može staviti čokolada, voćni sirup (može i voće). takva smjesa ide u zamrzivač na sat-dva i to je to. dobar tek

  4. Natasa

    A jel se smije gotova smjesa staviti u aparat za sladoled?

  5. nisam ovo trebala vidit… uf! :)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>